Jeroen Boer

Wie ben ik?

Ik ben een enthousiaste en energieke VVD-er uit het netwerk Haarlem Zandvoort. Ik ben geboren en getogen in de economische belangrijke IJmond regio met zijn sluizen, havens en Tatasteel maar woon nu al ruim 20 jaar met veel plezier in het aantrekkelijke en historische Haarlem, onderdeel van de regio Zuid Kennemerland. Ik ben ruim 20 jaar werkzaam voor KLM en vlieg dus de hele wereld rond. Het is een voorrecht om voor zo’n mooi bedrijf te werken en op die manier veel van de wereld te zien.

 

De afgelopen 12 jaar ben ik raadslid in Haarlem geweest, waarvan de laatste 4 jaar ook meer bestuurlijk actief als commissievoorzitter en lid van het presidium. In de raad heb ik een luid en duidelijk liberaal geluid laten horen op onderwerpen zoals mobiliteit, het klimaat, de energietransitie en het onderhoud aan de stad met zijn bebouwing, natuur en water.

 

Nu aan de slag in de Provincie!

Maar nu wil ik aan de slag als Statenlid voor onze mooie Provincie Noord-Holland en ben ik verkiesbaar op plek 6 bij de aankomende Provinciale Statenverkiezing op 15 maart 2023. Ik heb echt passie voor deze Provincie met z’n mooie kust, natuurgebieden, mooie steden die aantrekkelijk zijn voor bewoners, toeristen en het bedrijfsleven. Ik heb altijd al naar de Provinciale Staten gewild. Maar nu is het juiste moment. Ik vind deze functie nu extra aantrekkelijk omdat er grote uitdagingen zijn, die op Provinciaal niveau spelen en die ons allemaal raken. Zoals de Woningbouw, de Energietransitie, Stikstof en Water problematiek. Hier moeten we echt concrete stappen zetten om een goed liberaal beleid neer te zetten en uit te voeren. Met uw stem en steun gaat dat lukken.

 

Liberale waarden

Voor mij zijn de liberale waarden Vrijheid en Verantwoordelijkheid ontzettend belangrijk. Dat weet ik uit persoonlijke ervaring. Dat je ongeacht je geaardheid, je godsdienst kan zijn wie je wil zijn en in vrijheid kan zeggen wat je wil en vrij bent om te kiezen. Ik heb ook jarenlang als vrijwilliger namens  het COC voorlichting gegeven op middelbare scholen over seksuele diversiteit en tegen pesten. Die maatschappelijke betrokkenheid vind ik ook belangrijk. Maar ook dat je verantwoordelijkheid draagt voor je omgeving. Ik wilde, toen en nu, bijdragen aan een mooier en beter liberaal Haarlem. Daarom ben ik de politiek ingegaan en daar wil ik nu mee verder bij de Provincie. Wilt u meer weten, kijk dan ook eens op www.jeroenboer.com