Mirjam Otten

Mijn naam is Mirjam Otten.  In 1963 werd ik in Haarlem geboren, aan de rand van het centrum. Als klein kind speelde ik in het trappenhuis van V&D, zag ik de bouw van de Europawijk en de voormalig Raaks parkeergarage. Toen al verknocht aan Haarlem en vol bewondering voor de bouwprojecten va toen. 

Van de Dreefschool ging ik naar het ECL. Naast school was ik altijd actief in maatschappelijke projecten als jeugd Rode Kruis, vrijwilligerswerk in ziekenhuizen en in het bestuur van de zwemvereniging.

 

Van huis uit kreeg ik het belang mee een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Dat klinkt zweverig….maar is nog steeds mijn missie. Naast een overheid die verantwoordelijk is voor allerlei zaken is het ook de verantwoordelijk van inwoners zelf om de stad aantrekkelijk te maken en te houden en een bijdrage te leveren waar mogelijk! En om oog voor elkaar te hebben!

 

 Na mijn schooltijd verbleef ik een aantal jaren in het buitenland, o.a. in Turkije, Israel en Egypte. Een heel goede ervaring om kennis te maken met andere leefwijzen en culturen. Maar Haarlem bleef “mijn plek” en uiteindelijk ben ik daar ook weer met veel plezier teruggekeerd. 

 

Zo’n 15 jaar ben ik mede eigenares geweest van een horeca bedrijf in het centrum van Haarlem. Ik leerde de stad nog beter kennen, een stad van hardwerkende ondernemers die allemaal hun steentje bijdragen aan de economie en aantrekkelijkheid van Haarlem.

 

In deze periode zette ik mij in voor de winkeliersvereniging en de straatvereniging. Ook daar zag ik het belang van je eigen invloed pakken en je stem te laten horen.

 

Nadat ik mij terugtrok uit de horeca heb ik vanaf 2002 gewerkt in landelijke beveiligingsprojecten.

 

Momenteel werk ik als manager bij NS reizigers in Amsterdam, naast alle ervaring die ik al had opgedaan in mensenkennis en wat er speelt in de maatschappij kan ik wel zeggen dat ik in deze functie nog dagelijks wordt geconfronteerd met allerlei maatschappelijke zaken, de mooie dingen maar ook de dingen die minder prettig zijn.

 

En weet ik ook dat Haarlem een geweldige stad is!! Veilig, werkgelegenheid, goed onderwijs, cultuur en sportmogelijkheden, kortom alles wat een stad zich toe wenst!

 

Ik realiseer mij dat we moeten blijven werken om de stad zo aantrekkelijk te houden!

 

Daar zet ik mij als raadslid, op liberale wijze, heel graag voor in ! Het liefst spreek ik met bewoners over wat er speelt, dus nodig mij vooral uit als u iets bespreekbaar in de politiek wil maken! Mijn mailadres is mirjam_otten@hotmail.com, mail gerust!

 

Periodes in de gemeenteraad:

 

2010-2014

 

November 2017-heden, commissie ontwikkeling

 

Nevenfuncties:

 

Voorzitter van zwemvereniging de Watertrappers

 

Voorzitter van het Haerlemsch Sigaarengenootschap

 

Onderwijs/cursussen:

 

HAVO

 

Security  management Haagse Hoge school

 

Personal coaching Alba Academie

 

NLP Schouten en Nelissen

 

Auditing  DHM security management

 

Lean Six Sigma Opleidingen