Alexander Bruch

Om meteen met de deur in huis te vallen: ik ben geen geboren Haarlemmer. Het scheelde maar 100 meter, maar mijn wieg stond in 1955 net in Heemstede.

Mijn vader was leraar geschiedenis aan het ECL en was actief in de Vereniging Haerlem, dus we leerden thuis al snel wat een bijzondere historische stad Haarlem is.

Mijn eerste eigen woning stond wel in Haarlem, in Schalkwijk om precies te zijn. Van 1999 tot begin 2016 woonde ik in Weesp, een soort mini Haarlem. Naast mijn werk als Senior Purser bij de KLM was ik daar actief voor de VVD, eerst als secretaris en later als raadslid en fractievoorzitter. Begin 2016 zijn mijn echtgenote en ik teruggekeerd naar Haarlem, de stad waar ook vrijwel onze hele familie woont.

In Haarlem ben ik natuurlijk ook de politiek gaan volgen. Mijn belangstelling gaat vooral uit naar duurzaamheid. Op dat gebied valt er nog wel wat te verbeteren. Je kan wel roepen dat het aardgas weg moet, maar waar blijven de alternatieven? En elektrische auto’s zijn leuk, maar als je ze nergens op kan laden heb je er niets aan. Daar komt nog bij dat deze auto’s voor een gewoon mens volstrekt onbetaalbaar zijn. Andere problemen in Haarlem zijn het tekort aan woningen in alle categorieën en de slechte bereikbaarheid. Kortom: werk aan de winkel.

Daarom ben ik blij dat ik als schaduwraadslid mijn steentje bij mag dragen. Ik ben geen politicus op zoek naar een baan maar een Haarlemmer op zoek naar goed bestuur! Dat is ook de reden dat ik lid ben van de VVD. Het gaat er niet om mensen bang te maken en te roepen wat er allemaal niet deugt, maar er moet ook echt iets gedaan worden en de VVD is al heel lang een partij van “doeners”.

Lid van de commissie ontwikkeling

Loopbaan 

  • Senior Purser KLM (gepensioneerd)

  • Trainer Cabine Management Opleidingen

  • Vinoloog

  • Secretaris VVD Weesp

  • Raadslid en fractievoorzitter VVD Weesp

Opleidingen: 

  • VWO ECL Haarlem

  • Wijnacademie

  • Vrijwel alle VVD trainingen waaronder Masterclass en Kadertraining

 

 

 

Email: abruch@ziggo.nl