Ruben Terol

Mijn naam is Ruben Terol, 21 jaar oud en ik woon al heel mijn leven in het prachtige Haarlem. Sinds januari 2024 ben ik commissielid namens de VVD Haarlem en voer ik het woord in de commissie ontwikkeling. Dit doe ik met veel plezier en hart voor de stad. Als liberaal zijn de waarden vrijheid en verantwoordelijk voor mij erg belangrijk, ik voel een verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat Haarlem een stad is waar iedereen met plezier kan wonen, waar ruimte is om jezelf te zijn en waar je je kan ontwikkelen op welk gebied dan ook. Met deze gedachten zet ik mij, als commissielid, in voor onze mooie stad.


Naast dat ik commissielid ben, studeer ik Commerciële Economie aan de Hogeschool van Leiden, een mooie studie waarbij je veel leert op het gebied van marketing en commercie. De studie trekt mij aan doordat er constant vernieuwing is en je mee moet gaan met de trends, net zoals in onze stad, waar ook voortdurend verandering is en er geen moment wordt stilgestaan. In 2022 heb ik meegedaan met de gemeenteraadsverkiezingen, toen was ik de jongste op de lijst. Het is belangrijk dat er jongeren meedoen in de politiek, er worden vaak beslissingen genomen over jongeren. Hier wil ik verandering in brengen door, zelf mee te beslissen. Als jongere weet ik wat er speelt en voel ik mij verbonden met andere jongeren in de stad. Ik wil voor onze jongeren, een toekomst bieden in Haarlem, waar voldoende woningen zijn voor studenten en starters, waar zelf gekozen kan worden hoe je van A naar B gaat en waar een bruisend nachtleven is met goede uitgaansgelegenheden.


Ik sta altijd open voor een goed gesprek met een kop koffie bij een Haarlems tentje! Neem vooral contact met mij op via: rterol.vvd@haarlem.nl


Loopbaan

2017 – 2022 Horecamedewerker bij Brownies&downieS Haarlem

2022 – 2023 Junior customer succes manager bij digitalAudience

2022 - 2024 Fractie-assistent bij VVD Haarlem

2023 – 2023 Stagiair campagneteam bij de VVD

2023 - Heden Junior customer succes manager bij digitalAudience 

Opleiding

2014 – 2018 Montessori College Aerdenhout – VMBO-T (Cum Laude)

2018 – 2020 Kennemer Lyceum – HAVO

2020 – Heden Hogeschool van Leiden – Commerciële Economie

2022 – 2023 VVD Masterclass

Portefeuille

Commissie ontwikkeling; economie, ruimtelijke ontwikkeling, erfgoed, wonen, toerisme, vastgoed, cultuur en grondbeleid.