Nienke Klazinga

Mijn naam is Nienke Klazinga, geen geboren en getogen Haarlemmer. Ik heb rechten gestudeerd in Amsterdam en ben eind jaren ‘90 naar Haarlem gekomen om hier aan de slag te gaan als arbeidsrecht advocaat. Voor die tijd had ik nooit ergens langer dan vijf jaar gewoond. In Haarlem heb ik een thuis gevonden.

Tot recent was ik niet actief in de politiek. Wel heb ik naast mijn werk altijd andere dingen gedaan. Zo heb ik zitting genomen in het bestuur van een softbalvereniging, een basisschool en Haarlem105. Wat mij betreft een noodzakelijke en bovendien prettige aanvulling op mijn werk binnen het bedrijfsleven.

Inmiddels heb ik wat meer tijd over en stilzitten past niet bij mij. Dus heb ik de stap gezet om mij namens de VVD kandidaat te stellen voor de gemeenteraad van Haarlem. Met de ervaringen die ik heb opgedaan in de afgelopen jaren, denk ik een goede invulling aan de rol van gemeenteraadslid te kunnen geven en mijn steentje bij te kunnen dragen om onze stad nog mooier en fijner te maken dan hij al is. Niet alleen voor de inwoners, maar ook voor de ondernemers. Dus ik ga de mouwen opstropen en aan de slag. 

E-mail:
nienke.klazinga.vvd@gmail.com