Joris Blokpoel

Vier jaar lang heb ik het voorrecht gehad om als raadslid me in te zetten voor het mooie Haarlem. Met input van inwoners, ondernemers, verenigingen en (culturele)organisaties te werken aan een beter Haarlem. Voor diverse en betaalbare woningen, voor werkgelegenheid, voor goede en voldoende ondersteuning van culturele instellingen en voor regels die bijdragen aan ondernemerschap ipv in de weg te zitten.

 

Dit wil ik dolgraag nog vier jaar doorzetten en uitbreiden en hoop daarbij op je stem, want er is nog veel werk te verzetten. Nog vier jaar inzetten op betere dienstverlening, meer (betaalbare) woningen, betere bereikbaarheid, meer werkgelegenheid en betere ondersteuning van de culturele sector.


Profiel;           

De politiek, zowel lokaal als landelijk, boeit en inspireert me al van jongs af aan. Juist de VVD vanwege de vrijheid voor ieder individu en waar eigen verantwoordelijkheid en sociale rechtvaardigheid voorop staan. Waarden die ik constant nastreef en betrek in mijn afwegingen. Geboren te Apeldoorn, getogen op meerdere plaatsen in het land en daarbuiten, hierdoor heb ik veel ervaring op kunnen doen met culturele verschillen die ik in Haarlem goed kan gebruiken.

 

Door me in te zetten voor het mooie Haarlem met input van inwoners, ondernemers, verenigingen en (culturele)organisaties werken we samen aan een beter Haarlem. Voor diverse en betaalbare woningen, voor werkgelegenheid, voor goede en voldoende ondersteuning van culturele instellingen en voor regels die bijdragen aan ondernemerschap ipv in de weg te zitten.

 

In Haarlem zie ik een stad die een belangrijke rol in de regio vertegenwoordigd, niet alleen bestuurlijk maar ook op historisch, cultureel en toeristisch vlak. Een stad waar het goed wonen, werken en recreëren is, een stad waar iedereen zelf zijn leven in kan vullen.

 

Lid van de commissie:

  • Ontwikkeling
  • Rekenkamer Haarlem

 

Periodes in de gemeenteraad

  • Maart 2018 - heden (raadslid)
  • Juli 2014 - maart 2018 (schaduwraadslid)  

 

Loopbaan;      

-  Opgaveregisseur Toerisme & Horeca, gemeente Zaanstad

-  Accountmanagement Stedelijke Ontwikkeling, gemeente Zaanstad

-  Sr. medewerker Kabinet & Externe Betrekkingen voor het college van B&W, gemeente Zaanstad

-  Restaurant supervisor & manager, Marriott hotel Curaçao Nederlandse Antillen.


Nevenfuncties;

-  Lid van Junior Kamer Zaanstreek (JCI)

-  Organisator van Cucina dei Pompieri, deelnemer aan het Rollende Keukens festival


Opleidingen/ cursussen en trainingen:          

-  VVD Kadertraining

-  VVD Masterclass

-  Opdrachtgever- opdrachtnemer

-  Train de Trainer

-  Bachelor in Business Administration in Hotelmanagement, Hotelschool Den Haag

 

Email:
 jblokpoel@hotmail.com