Alexander Bruch

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ik ben geen geboren Haarlemmer. Het scheelde maar 100 meter, maar mijn wieg stond in 1955 net in Heemstede.

Mijn vader was leraar geschiedenis aan het ECL en was actief in de Historische Vereniging Haerlem, dus we leerden thuis al snel wat een bijzondere historische stad Haarlem is.

Mijn eerste eigen woning stond wel in Haarlem, in Schalkwijk om precies te zijn. Van 1999 tot begin 2016 woonde ik in Weesp, een soort mini Haarlem. Naast mijn werk als Senior Purser bij de KLM was ik daar actief voor de VVD, eerst als secretaris en later als raadslid en fractievoorzitter. Begin 2016 zijn mijn echtgenote en ik teruggekeerd naar Haarlem, de stad waar ook vrijwel onze hele familie woont.

In Haarlem ben ik natuurlijk ook de politiek gaan volgen en het onvermijdelijke gebeurde: in 2018 ben ik aan de slag gegaan als lid van de commissie ontwikkeling. In Haarlem is een groot tekort aan woningen in alle categorie├źn en de bereikbaarheid is slecht. Kortom: werk aan de winkel. Wat mij betreft moet vooral het tempo van bouwen omhoog. Zorg dat de vergunningen op tijd rond zijn en de infrastructuur op orde is. Als raadslid ga ik me daar sterk voor maken!

Ik ben geen politicus op zoek naar een baan maar een Haarlemmer op zoek naar goed bestuur! Dat is ook de reden dat ik lid ben van de VVD. Het gaat er niet om mensen bang te maken en te roepen wat er allemaal niet deugt, maar er moet ook echt iets gedaan worden. Haarlem is goed en wat mij betreft wordt het nog beter!

Loopbaan:
Senior Purser KLM (gepensioneerd)
Trainer Cabine Management Opleidingen
Vinoloog

Politieke ervaring:
Secretaris VVD Weesp
Raadslid en fractievoorzitter VVD Weesp
Schaduwraadslid Haarlem

Opleidingen:
VWO ECL Haarlem
Wijnacademie
Vrijwel alle VVD trainingen waaronder Masterclass en Kadertraining

Email:
abruch.vvd@haarlem.nl

Kijk hier een interview met Alexander van oktober 2022