Eloy Aerssens

Ik ben Eloy Aerssens, sinds juni 2018 schaduwraadslid en woordvoerder voor de VVD in de commissie beheer, dé leukste commissie die we in Haarlem hebben. In het leven naast de Haarlemse politiek werk ik in de hospitality branche en reis ik graag. Inmiddels ben ik al weer een heel aantal jaren woonachtig in Haarlem, maar ik ben hier niet geboren. In ’95 geboren in Zeeland en via een omweg in Brabant uiteindelijk in Haarlem komen wonen. Sindsdien voel ik me hier helemaal thuis en wil ik hier niet meer weg. Dat was dan ook een van de redenen waarom ik actief werd in de politiek, ik wil graag in Haarlem blijven wonen.

Maar in Haarlem zijn vele uitdagingen, hoge woningprijzen zorgen ervoor dat een starter vrijwel geen koophuis kan kopen, een dichtslibbende stad waar maar weinig aandacht wordt besteed aan de auto als vervoersmiddel, en uiteraard ligt er een enorme duurzaamheidsambitie die vooral betaalbaar moet blijven. Dat zijn uitdagingen voor nu en voor de toekomst. Wanneer we daar nu onverstandige keuzes in maken kunnen die funest zijn voor onze toekomst hier in Haarlem.

In de afgelopen tijd heb ik mij in de commissie beheer onder andere ingezet voor een versimpeling van de werking van de afvalpassen, voor minder zwerfvuil, voor de komst van een stadsecoloog, tegen het verdwijnen van parkeerplaatsen en tegen een verdere stijging van de lokale heffingen. Als kroon op het werk afgelopen jaar werd ik beloond door de Haarlemse raad met de “warme schouderklop award” en mag ik me voor een jaar lang het beste schaduwraadslid van Haarlem noemen, een hele eer!

Maar er is nog veel werk te verzetten in Haarlem en daar ga ik dan ook zeker de komende jaren in de commissie beheer zeker mee door. Heeft u input of wilt u een keer praten over wat u belangrijk vind op een van de onderwerpen die in de commissie beheer besproken wordt? Neem dan gerust contact op, drinken we een keer een kop koffie!

E-mail:
eaerssens.vvd@haarlem.nl