Jesse van der Vliet

Mijn naam is Jesse van der Vliet. Ik ben een geboren en getogen Haarlemmer. Sinds januari 2024 ben ik geïnstalleerd als commissielid namens de VVD in de Commissie Samenleving. Eerder was ik actief als bestuurslid in het VVD-netwerk Haarlem-Zandvoort.

 

Naast mijn politieke betrokkenheid ben ik in het dagelijks leven werkzaam als pensioenfondsbestuurder en bestuursadviseur voor pensioenfondsen bij Achmea. Daarnaast heb ik bestuurskunde en geschiedenis gestudeerd.

 

Als liberaal koester ik de waarden van vrijheid en verantwoordelijkheid. Ik geloof sterk in het vermogen van individuen om hun eigen pad te kiezen en hun leven vorm te geven. Voor mij is een open en transparante politiek essentieel voor een levendige democratie. Het is van groot belang dat elke stem gehoord wordt en dat inwoners voelen dat zij invloed hebben op het beleid.

 

Mijn inzet binnen de politiek richt zich voornamelijk op het ondersteunen van de kwetsbaren in onze samenleving en het stimuleren van de ontwikkeling van getalenteerde jongeren. Ook ben ik een enorm voorstander van sport. Ik geloof in het benutten van ieders kracht en het creëren van ruimte en vrijheid binnen domeinen als sport, onderwijs en zorg, terwijl we tegelijkertijd streven naar betaalbaarheid.

 

Interesse in een kopje koffie en het uitwisselen van gedachten? Leuk! Ik ben bereikbaar via jvdvliet.vvd@haarlem.nl.