Debatcafé Thorbecke op dinsdag 24 mei: Haarlem goes ”blurring"

Tijdens een debat in Debatcafé Thorbecke op dinsdag 24 mei aanstaande zal om 20.00uur over het interessante fenomeen “blurring” worden gedebatteerd. VVD-Kamerlid Erik Ziengs, onder meer woordvoerder MKB, kruist de degens metFalco Bloemendal, voorzitter regio Noord-Holland Koninklijke Horeca Nederland. Andere belangrijke betrokken stakeholders, zoals lokale ondernemers en politici,schuiven ook aan.

Haarlem heeft recent ook de zogenoemde Retaildeal getekend. Dit is een overeenkomst tussen het ministerie van Economische Zaken, de gemeente en alle betrokken stakeholders in de retail. Belangrijke zaken als huurprijzen, regelgeving, vestigingswetgeving enpersoneelsmanagement worden in de Retaildeal kritisch tegen het licht gehouden. Tijdens een beperkte periode is het - in een vooraf bepaald deel van de gemeente - mogelijk gemaakt om te experimenteren met het aanpassen van deze belangrijke parameters voor de ondernemer.

Ook het fenomeen blurring komt hierbij naar voren. Dit is branchevervaging waarbij horeca en retail door elkaar heen schuiven. Een glas wijn tijdens het shoppen naar nieuwe kleren, het kan tegenwoordig. Alcohol als smeermiddel voor extra verkopen, als reactie op de snel groeiende webshops. Voor de ene ondernemer is blurring een kans, de ander ziet het echter als concurrentievervalsing en een bewijs van soft gemeentelijk (vestiging)beleid.

Locatie, let op! Het debat vindt niet zoals gewoonlijk plaats in Proeflokaal In den Uiver, maar er tegenover, in Café Stempels aan het Klokhuisplein 9. Het debat staat onder leiding van moderator Alex de Vries. DebatcafeThorbecke is een initiatief van de afdeling VVD Haarlem en bedoeld om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij het politiek debat. Uiteraard is iedereen welkom.