Wybren van Haga op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer

Op vrijdag 11 november presenteerde de VVD haar conceptkandidatenlijst. Het Haarlemse gemeenteraadslid Wybren van Haga staat op een mooie 41e plaats. Wybren van Haga is ingenieur en ondernemer en heeft zich de afgelopen zes jaar verdienstelijk gemaakt in de Haarlemse gemeenteraad. Hij introduceerde de “liberale meetlat” en profileerde zich als de hoeder van Groen Rechts.

“Het is een grote eer om op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer te staan. Ik hoop de stem van de ondernemer te kunnen vertolken in Den Haag en ik zal mijn best doen om de VVD voorop te laten lopen op het gebied van duurzaamheid en energie. Nederland is een prachtig land waar we heerlijk in vrijheid kunnen leven en het is bijzonder mooi om een bijdrage te mogen leveren aan het behoud en de verbetering daarvan”.

Van 22 november tot 2 december mogen leden van de VVD reageren op de kandidatenlijst. De kandidatenlijst is definitief op 7 december als meer dan de helft van de leden een stem uitbrengt. Wanneer de minimale opkomst niet wordt gehaald neemt het Landelijk Bestuursoverleg op 10 december een besluit over de kandidatenlijst.

De verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn op 15 maart 2017