Debatcafé Thorbecke op maandag 30 januari over een aanpassing van de Wet Toetsing levensbeëindiging

Op 30 januari 2017 zal in Debatcafé Thorbecke een debat plaats vinden over een aanpassing van de Wet Toetsing levensbeëindiging. Tweede Kamerlid Arno Rutte, niet alleen woordvoerder over Cultuur en Wetenschap maar ook Volksgezondheid en Welzijn zal in debat gaan met UvA-hoogleraar Cognitieve Neurowetenschap Victor Lamme.

Barmhartigheid of Autonomie aan het eind van mijn voltooid leven………..?

Waar de adviescommissie ‘Voltooid Leven’ onder leiding van Paul Schnabel, voormalig directeur van het Sociaal Cultureel Planbureau, een conclusie trok dat de Wet Toetsing Levensbeëindiging daterend van 2002 volstaat, wordt door Minister Edith Schippers toch een groep mensen naar voren gebracht die behoefte heeft aan een aanpassing van de wet of een wet erbij.

Critici: “Niet alleen de medische grond om te toetsen, ook een psychische grond moet basis kunnen worden voor een toetsing en onder duidelijke voorwaarde kunnen leiden tot het beëindigen van een voltooid leven”.

Onder leiding van Moderator Alex de Vries zal een scherp en duidelijk debat gevoerd worden over de voors en tegens. Op 30 januari 2017, om 20.00 uur is iedereen, dus ook niet leden, van harte welkom om mee te debatteren in Debatcafé Thorbecke in Haarlem.

Locatie : Proeflokaal In Den Uiver aan de Riviervismarkt 13, 2011 HJ Haarlem.