Website online voor tekenen verzoek Parkeerreferendum

Haarlemmers die voor het verzoek tot het houden van een referendum tegen de parkeerplannen van GroenLinks-wethouder Sikkema willen tekenen, kunnen dit nu ook digitaal doen. Met nog twee weken te gaan tot de deadline, kunnen bewoners zich nu ook via parkeerreferendumhaarlem.nl uitspreken tegen de plannen om de papieren bezoekersschijf af te schaffen en betaald parkeren uit te breiden. www.parkeerreferendumhaarlem.nl/

“We roepen bewoners dan ook op, het nieuws over de ondertekening met elkaar te delen in bewoners Whatsapp groepen” aldus de initiatiefnemers van de actie.

Als de tegenstanders van de ‘peperdure’ parkeerplannen voldoende handtekeningen ophalen (4000 stuks), mogen Haarlemmers zich via een referendum uitspreken over de plannen van GroenLinks-wethouder Sikkema.

'Enorme klus'

Volgens de initiatiefnemers die actievoeren voor het parkeerreferendum, was het een 'enorme klus' om de website op te zetten. Hoewel er bij het ophalen van de handtekeningen via papier een grote vraag bleek naar digitaal ondertekenen, weigerde de gemeente Haarlem een digitalisering van de handtekeningenactie te ondersteunen. De gemeente is echter wel verantwoordelijk voor het aanleveren van de papieren variant. 'Als je de financiële middelen en de technische kennis niet hebt om de handtekeningen op een modernere manier op te kunnen halen, sta je dus al op een achterstand'. Dat is niet erg democratisch. Dankzij ondersteuning van de VVD Haarlem is de website nu alsnog op tijd in de lucht.

Kwaad bloed

Ondertussen halen een groot aantal Haarlemmers in de diverse wijken met de papieren inzameling ook al veel handtekeningen op. “We vinden veel steun van bewoners niet alleen in de  getroffen wijken maar ook daarbuiten en we kunnen op de medewerking van lokale ondernemers rekenen, die de invullijsten in hun winkels hebben liggen.” aldus VVD raadslid Jeroen Boer. Vooral het feit dat automobilisten samen wederom één miljoen euro moeten ophoesten voor de plannen zet bij veel bewoners en ondernemers kwaad bloed.

Doe nu mee en help deze plannen van tafel te krijgen via www.parkeerreferendumhaarlem.nl


Zet cookies aan om de video te tonen.