Groot succes: 12.000 handtekeningen voor het Parkeerreferendum

Na weken van hard werken zijn vrijdag 31 maart meer dan 12.000 handtekeningen ingeleverd bij de burgemeester van Haarlem. Met dit aantal handtekeningen zitten de indieners van het referendum ruim boven de benodigde 4.000 handtekeningen, die er nodig zijn om het definitieve verzoek te kunnen doen voor een referendum. Een prachtige prestatie en een heel duidelijk signaal. De Haarlemse burgers willen dat er naar ze geluisterd wordt.

Op papier

Heel veel Haarlemmers zijn de afgelopen weken met papieren formulieren de straten opgegaan om handtekeningen op te halen. Dat was veel werk. Er werden lijsten ingevuld bij lokale ondernemers, buurthuizen, clubhuizen maar ook op straat bij supermarkten en op de Grote Markt werden handtekeningen ingezameld. En natuurlijk gingen bewoners ook de straten in hun buurt af om huis aan huis handtekeningen op te halen. Meer dan 7.000 handtekeningen werden op deze manier opgehaald. 

Digitaal

De laatste weken werd het ook mogelijk om via de website online te tekenen. Ook dit werd een groot succes. Binnen enkele dagen waren er ruim 5.000 handtekeningen binnen. 

Wat nu?

De komende dagen zullen de handtekeningen gecontroleerd worden op geldigheid. Gezien het grote aantal handtekeningen voorzien wij hier geen enkel probleem. Daarna zal er in een speciale raadsvergadering besloten worden wanneer het referendum gaat plaatsvinden en wat de vraagstelling zal zijn. Deze vergadering zal waarschijnlijk plaatsvinden op dinsdagavond 18 april 2017 in het stadhuis aan de Grote Markt. Dit is een openbare vergadering, dus u bent welkom.

Ook zal er campagne gevoerd gaan worden in aanloop naar de dag waarop het referendum plaatsvindt. Hier zal vanuit de gemeente Haarlem budget beschikbaar worden gesteld. 

BEDANKT

Maar voor nu wil de VVD Haarlem alle Haarlemmers vooral enorm bedanken voor uw inzet en hulp. 12.000 handtekeningen is een heel duidelijk signaal.