Wederom gedoe rond weigering Duobakken

Begin juni zijn er door Spaarnelanden duobakken uitgedeeld in o.a. de Ruychaverstraat in Haarlem. Een aantal bewoners heeft laten weten geen prijs te stellen op deze duobak. Ze vinden de bak mega groot. “Met onze kleine achtertuin, blijft er bar weinig van je tuin over als dit kolos er nog bij moet plaatsen”, aldus de bewoners.

De bewoners hebben contact opgenomen met Spaarnelanden om deze bakken weer retour te komen nemen.

Spaarnelanden weigert echter de duobak weer in te nemen. En dat is vreemd, want in juni 2016 is er na vragen van de VVD Haarlem heel duidelijk door de wethouder uitgesproken, dat bewoners wel degelijk de duobak mogen weigeren.

Voorwaarde is wel, dat de bewoners om een andere manier hun afval gescheiden inleveren door dit bijvoorbeeld zelf naar een papierbak te brengen.

VVD Haarlem heeft zelfs e-mails van Spaarnelanden in haar bezit waaruit blijkt dat Spaarnelanden in 2016 wel degelijk duobakken weer retour nam, na bezwaar van bewoners. Dit is dus zoals afgesproken

Je ziet nu dat de duobakken buiten blijven staan, omdat er geen ruimte is om de bak in de achtertuin te plaatsen. Gevolg is dat bewoners zich terecht zorgen over onveilige situaties met de duobakken o.a. vandalisme en brand.

VVD Haarlem vraagt zich af, waarom het nu een jaar later niet mogelijk is om de duocontainer te weigeren. Wij vinden dat niet consequent en niet zoals afgesproken.

De ene Haarlemmer mag de container wel weigeren, de andere niet. Dat deugt niet. VVD Haarlem zal dan ook vragen over deze kwestie gaan stellen.