Feest rondom Parkeerpaal valt slecht

Afgelopen zaterdag 9 september heeft de gemeente Haarlem een groot feest gegeven om te vieren dat er nieuwe slimme parkeerautomaten zijn in de stad. Een complete fanfare band werd o.a. ingeschakeld. VVD Haarlem zet grote vraagtekens over de nut en noodzaak van zo’n “feest” rondom een nieuwe parkeerautomaat.

“Wij vinden dit een verkeerd gebruik van belastinggeld. Parkeergeld wordt dus gebruikt om een feestje te vieren rondom een nieuwe parkeerpaal. Waar ben je dan mee bezig? vragen wij ons af”, aldus VVD gemeenteraadslid Jeroen Boer. VVD Haarlem heeft naar aanleiding van de ophef over dit “feestje” vragen gesteld aan GroenLinks wethouder Sikkema, verantwoordelijk voor dit dossier.

De reacties van diverse Haarlemmers naar aanleiding van het feestje rondom de nieuwe parkeerautomaten op o.a. Facebook liegen er niet om. Haarlemmers vragen zich af “of de gemeente niet spoort” een ander schrijft “Belachelijk stop het geld ergens anders in.” Of “Schaam je! Geld uitgeven aan het vieren van een normale moderne parkeerpaal!” of “Jezus, welke gemeente maakt nou een feestje om een nieuwe parkeerautomaat...???” De algemene conclusie is over het algemeen wel dan men het weggegooid geld vindt.

VVD Haarlem wil graag weten wat de kosten van het feestje rondom de parkeerautomaten zijn geweest en heeft ook vragen gesteld over de kosten van de grote posters in bushokjes over de nieuwe parkeerautomaten.