Dolhuysbrug moet na tien jaar definitief van tafel!

Er wordt in Haarlem al bijna tien jaar over de Dolhuysbrug gesproken. En iedere keer is de uitkomst van die gesprekken dat de brug er niet komt. Althans, voorlopig niet. Dat er gekeken gaat worden naar alternatieven. En zelfs dat er alternatieven worden uitgewerkt.


Maar toch blijft de optie van een lelijk gedrocht dwars door onze monumentale bolwerken altijd als een zwaard van Damocles boven de stad hangen. Ook nu weer. Ja, er wordt gekeken naar een alternatief. Maar nee, het zou kunnen dat we over een paar jaar misschien toch….

Wat de Haarlemse VVD betreft moeten we ophouden met praten over de Dolhuysbrug. We wilden hem in 2010 niet, we wilden hem in 2012 niet, we willen hem nu niet en we zullen hem nooit willen. Wat we wel willen is helder: we willen dat Haarlemmers zonder veel gedoe van A naar B kunnen gaan. Of dat nu lopend, met de fiets, met de auto of het OV is. Daarom moet er naar het hele stationsgebied en met name het Kennemerplein gekeken worden. Want dáár zit de bottleneck. En daar gaat een brug door de bolwerken nooit een oplossing voor bieden. De Dolhuysbrug moet daarom definitief van tafel.