Brief aan alle Haarlemmers

Lijsttrekker Anne Sterenberg heeft deze brief voor alle Haarlemmers geschreven. Deze verkiezingen doen ertoe. Het is zonde om je stem te laten liggen. Laat je horen en ga stemmen.

 Aan alle Haarlemmers,

Wie maakt de komende jaren voor jou de belangrijke keuzes in Haarlem?
Dat is de vraag die morgen aan jou wordt gesteld.

We vinden het belangrijk dat alle Haarlemmers ook in Haarlem kunnen blijven wonen. Jongeren en gezinnen moeten makkelijk kunnen doorstromen naar een betaalbare woning.

Je wilt natuurlijk wonen in een schone wijk en een groene stad. Daarbij is duurzaamheid te belangrijk om links te laten liggen.

Niemand staat graag in de file. We willen doorrijden. Dat gaat nu niet. Haarlem is filehoofdstad nummer 1. Dat is zeker niet iets om trots op te zijn.  We willen ook makkelijk en betaalbaar onze auto’s parkeren. Dat is plezierig voor onszelf. En gastvrij voor ons bezoek.

Iedereen verdient goede zorg. Sinds 2015 is de gemeente door de decentralisaties verantwoordelijk voor zorg. We willen dat wijzelf en onze geliefden de zorg en ondersteuning krijgen die nodig is. 

Toch is er een onderwerp dat nu extra aandacht vraagt. Dat is je veilig voelen en veilig zijn. Ik ben er enorm van geschrokken dat onlangs in Nederland posters met zoenende mannen zijn vernield. Wij accepteren dit nooit. In ons Haarlem is geen ruimte voor dit soort intolerantie. In ons Haarlem moet iedereen veilig hand in hand over straat durven lopen.

Want zonder veiligheid, geen vrijheid.

Het is duidelijk. Deze verkiezingen doen ertoe. De keuze die jij morgen maakt, heeft directe invloed op jouw leven en het leven van andere Haarlemmers. Dus laat je horen en ga stemmen.

Anne Sterenberg
Lijsttrekker Haarlemse VVD