Haarlemse VVD door met vier zetels

De Haarlemse VVD gaat door met vier zetels nadat het vijfde raadslid, Mirjam Otten, zich van de partij heeft afgesplitst. Otten zal haar raadszetel buiten de VVD voortzetten.

Fractievoorzitter Anne Sterenberg betreurt het verlies van een zetel, maar is tegelijkertijd resoluut. “Wij willen de problemen die er in Haarlem zijn aanpakken, daarbij hoort een goede samenwerking op basis van vertrouwen”. Dat vertrouwen werd door Otten opgezegd. 

De VVD sprak in reactie daarop afgelopen maandag in een fractievergadering met Otten over dit gebrek aan vertrouwen. De fractie acht vertrouwen noodzakelijk om positieve veranderingen in Haarlem teweeg te kunnen brengen. “Dat kan alleen door als team samen te werken”, aldus Sterenberg. Vandaag heeft Otten de fractie laten weten verder te gaan als eenmansfractie.

“Het is betreurenswaardig dat zij de zetel meeneemt die zij onder de vlag van de VVD verkreeg”, zegt Sterenberg. “Wij gaan als team strijdbaar door voor alle Haarlemmers die op de VVD hebben gestemd, en pakken de zaken op die we onze kiezers beloofden. Daar kunnen de Haarlemmers op rekenen”.