Op de hoogte zijn van wat er in de raad wordt gezegd en gestemd

Hoewel de vergaderingen van de raad in een historische zaal plaatsvinden, gaat de raad ook gewoon met haar tijd mee. Sinds enige tijd is het mogelijk om de vergaderingen met videostreaming te kunnen volgen. Daarnaast wordt het stemgedrag van de raadsleden inzichtelijker gemaakt en kan per (schaduw)raadslid worden opgezocht wat hij of zij heeft gezegd.

Vergaderingen volgen met de videostreaming is zowel live als achteraf mogelijk via: https://haarlem.notubiz.nl/dashboard

Op de pagina ‘wat heeft mijn raad gezegd’ kan per lid worden opgezocht wat er is gezegd en gestemd: https://haarlem.notubiz.nl/leden om de VVD te kunnen volgen klik je op de VVD en vervolgens op één van de fractieleden.

Hier kun je kiezen uit:

- Wilt u zien wat ik recent gezegd heb?
- Wilt u zien wat ik gestemd heb?

Bij ‘Wilt u zien wat ik recent gezegd heb?’ kun je op een vergadering klikken waarna de vergadering opent en vervolgens kan per agendapunt het (schaduw)raadslid worden aangeklikt om de bijdrage van die persoon af te spelen.

Bij ‘Wilt u zien wat ik gestemd heb?’ is per stemming te zien of er voor of tegen en voorstel is gestemd en of het voorstel is aangenomen of verworpen.