Fractievoorzitters in debat tijdens Jaarvergadering wijkraad Meerwijk

Als onderdeel van de jaarvergadering van de Wijkraad Meerwijk gingen de fractievoorzitters van Groenlinks, PvdA, CDA, D66, en onze eigen Anne, onder toeziend oog van de voorzitter van de wijkraad, Frank Hilterman, in debat over verschillende actuele onderwerpen die in de wijk Meerwijk spelen.

Onderwerpen die aan bod kwamen waren onder andere de warmtetransitie, het IVORIM plan (Intergrale vernieuwing openbare ruimte in Meerwijk), de ecologie en uiteraard de enorme bouwambitie van Haarlem.

Waar de coalitie vooral bezig was met de verdediging van hun sociale bouwwens sprak Anne daadwerkelijk tot de bewoners van de wijk en had zij de cijfers goed op orde. 79% van de huidige woningen in Meerwijk zijn sociale woningbouw, deze wijk zit helemaal niet te wachten op nog meer sociale huur. Voor de opleving van het winkelcentrum, voor diversiteit, voor een ongedeelde stad, daar heb je in Meerwijk juist geen sociale woningbouw nodig. Kansen in Meerwijk zijn er genoeg, met onder andere een actieve wijkraad en een buurtcentrum waar regelmatig gegeten kan worden. Het enige wat we moeten doen met die kansen is ze oppakken en afhandelen op een snelle, efficiƫnte en goede wijze.

In Meerwijk moet nu juist gebouwd worden voor middel dure en dure huur en koop. Niet nog meer sociale woningbouw en zeker geen 40%. Voor de VVD is 40% een niet fatsoenlijk haalbare optie, niet in Meerwijk en niet in andere gedeelten van Haarlem. Voor 40% sociale woningbouw moet veel ingeleverd worden en daar zijn huidige en nieuwe bewoners uiteindelijk de dupe van. Bijvoorbeeld minder groen en minder of geen ruimte voor ondergronds parkeren, het maakt de leefbaarheid van onze wijken er niet beter op.

Kortom, een zeer geslaagd debat, waar duidelijk werd dat de VVD wel oog heeft voor de bewoners.