Sporthal Phoenixstraat met slechts 12 fietsparkeerplaatsen

In maart zijn we akkoord gegaan met de bouw van een nieuwe gymzaal aan de Phoenixstraat. Buiten schooltijden komt deze zaal beschikbaar voor andere gebruikers. Bij de behandeling in de Commissie Ontwikkeling heeft de VVD vragen gesteld over het geringe aantal fietsparkeerplaatsen.

Dat zijn er namelijk slechts 12. En dat terwijl deze coalitie geen kans voorbij laat gaan om de mensen op te roepen de auto te laten staan en de fiets te nemen. De wethouder zegde toe hier nog een keer naar te kijken.

Teleurstellend was het antwoord dat deze maand werd gegeven: de norm is 2,5 per 100m2 en dus is 12 voor 500m2 genoeg. Wij denken van niet. Omdat willekeurig neergesmeten fietsen al snel zorgen voor een verrommeling van de omgeving heb ik in de rondvraag de wethouder verzocht in overleg te treden met de toekomstige gebruikers om te kijken hoe zij dit zien.

De wethouder zegde dit toe en dus wachten we af. Het blijft verrassend dat juist deze coalitie die zich zo sterk maakt voor de fiets dit zonder commentaar laat gebeuren.