VVD pleit voor eerlijke parkeersom voor bewoners autoluwe centrum

Het autoluwe centrum wordt groter, bewoners verliezen hun parkeerplaatsen en er wordt vrijwel niets gedaan om te regelen dat bewoners een goed alternatief krijgen aangeboden. Bewoners gaan zo’n 2,5 keer het bedrag betalen voor een parkeerplaats in een garage, verder van hun huis afgelegen.

VVD Haarlem heeft zich hier flink in het verleden tegen verzet en zal ook in de toekomst zich inzetten voor een eerlijkere parkeersom, zeker als bewoners gedwongen worden om naar de parkeergarages te gaan.

Er blijft wel een alternatief, en dat is bewoners op straat laten parkeren. Echter is dit geen goede oplossing, aangezien de parkeerdruk in vele wijken vervolgens toe gaat nemen. Kortom, dat zou voor weer toenemende parkeerproblemen zorgen, iets waar de VVD zich absoluut niet in kan vinden. Daarom hebben wij voorgesteld een uitsterfregeling te verzorgen. Een regeling waarin bewoners gemakkelijk en welwillend kunnen kiezen voor een parkeerplek in een van de garages. Waardoor zij niet gedwongen meer gaan betalen en waarbij er geen toename aan parkeerdruk komt.

Autobezit in Haarlem moet geen afstraffing zijn, centrumbewoners moeten niet gestraft worden met een hoge rekening en een vage belofte van wat meer groen en betere leefbaarheid. Voor de VVD is een combinatie van én groen en meer ruimte voor ondernemen én betaalbaar parkeren een mogelijkheid waar wij hoe dan ook voor willen gaan.