Anne Sterenberg stopt als raadslid VVD Haarlem

Huidig VVD Haarlem fractievoorzitter Anne Sterenberg zal na de raad op 7 november 2019 haar werkzaamheden als raadslid in de gemeenteraad van Haarlem beëindigen omdat zij Haarlem gaat verlaten. Dat heeft ze de fractie laten weten tijdens het fractieweekend.

Anne was sinds maart 2014 raadslid namens de VVD Haarlem. In november 2017 werd ze fractievoorzitter en lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018.

Anne: “Ik kwam in 2010 in Haarlem wonen en werd direct verliefd op deze mooie stad. Toen ik in 2014 de kans kreeg om mijn handen namens de VVD uit de mouwen te mogen steken in de gemeenteraad heb ik dit ook vol enthousiasme opgepakt. Het raadslidmaatschap is intensief, het raadslidmaatschap in combinatie met het fractievoorzitterschap is nog intensiever.

Er ligt veel werk voor de VVD in Haarlem. Vooral nu de coalitie ervoor kiest om de bezuinigingen in te vullen met het verhogen van de parkeerkosten, het verhogen van de OZB, het verlagen van het onderhoud van de stad en het bezuinigen op de huishoudelijke hulp.  Gelukkig staat er een team waarin ik het volste vertrouwen heb dat zij blijven strijden voor onze liberale waarden. Dat doen ze met veel inzet, maar gelukkig ook met veel plezier en dat past bij een stad als Haarlem. 

Afscheid nemen van de gemeenteraad en van Haarlem gaat mij niet gemakkelijk af. Ik heb mijn leven de afgelopen jaren vrijwel geheel in het teken van de politiek gesteld, maar dit is niet langer te combineren met mijn nieuwe baan in het midden van Nederland. Maar ook mijn privéleven verdiende meer aandacht. Daarom hebben mijn partner en ik na de zomervakantie besloten om een huis te zoeken in midden Nederland. Dat ging sneller dan verwacht en dat is in Soest geworden.

De Haarlemse politiek was een uitdaging, een geweldige en leerzame ervaring waar ik veel waardevolle mensen in onze stad heb mogen ontmoeten en met fijne mensen heb mogen samenwerken in de raad. Dankzij de kans die de Haarlemmers mij hebben gegeven ben ik als persoon echt gegroeid en hoop ik dat ik ook veel voor de Haarlemmers heb kunnen betekenen. Ik heb daar in ieder geval altijd mijn uiterste best voor gedaan. Dat deed ik met een geweldig team waar ik ontzettend trots op ben.

Haarlemmers, zorg ervoor dat Haarlem zijn prachtige karakter niet verliest. En als het nodig is, betreed dan vooral met spandoeken de politieke arena om de coalitie bij te sturen. Of nog mooier, word ook politiek actief. Ik kan het aanraden”.

De zetel van Anne zal worden ingenomen door Wouter Rutten. Wouter is niet nieuw in de Haarlemse politiek. Hij maakte eerder ook deel uit van de gemeenteraad (2009 – 2014 en 2017-2018). De fractie is blij dat er zo snel in de vacature is voorzien met deze zeer ervaren kandidaat en heet Wouter van harte welkom in haar midden.

De fractie zal een nieuwe fractievoorzitter aanwijzen.