VVD wil schepen met bergen oud ijzer afval weg hebben bij ligplaatsen voor de Riviercruisevaart

Het gaat goed met de riviercruisevaart in Haarlem. De riviercruisevaart blijft een mooie groeimarkt met mooie kansen voor Haarlem. De VVD is al jaren een groot voorstander van het faciliteren en promoten van Haarlem als cruisevaartbestemming. Echter wat opvallend is dat met regelmaat vlak voor de speciale cruiseboot afmeerplekken enorme scheppen liggen met oud ijzer erop. Deze afvalberg is geen prettig uitzicht voor de gasten van de cruisevaart en draagt ook niet bij het beeld van Haarlem, als een mooie cruisebestemming.

Daarbij is de kade langs Spaarndamseweg als wandelpromenade voor veel geld opgeknapt en de kade ligt er nu mooi bij. Ook in dat opzicht zou verplaatsing van de schepen met daarop afval/ oud ijzer wenselijk zijn. Niemand vindt dat een mooi gezicht. De VVD heeft dan ook vragen hierover gesteld tijdens afgelopen commissie Beheer. Wij vinden dat die schepen elders in Haarlem ligplaatsfaciliteiten moeten krijgen, zodat de overlast voor de gasten van de cruisevaart voorbij is. Wethouder Sikkema gaf aan, dat zij gaat kijken naar alternatieven.

En dat is goed nieuws, want met die cruisevaart in Haarlem gaat het namelijk hartstikke goed. De gemeente Haarlem heeft voor dit jaar al 37 reserveringen van diverse riviercruiseschepen staan om Haarlem aan te doen. terwijl de jaren ervoor 10 tot 15 schepen kwamen. Een mooie stijging dus en een mooie kans dus om Haarlem verder op de kaart te zetten als cruisevaartbestemming. Maar dan wel zonder uitzicht op een vuilnisbelt .