Homo-emancipatie is meer dan alleen zwaaien met een regenboogvlag

Op 4 juni 2020 besprak de commissie samenleving van de gemeenteraad van Haarlem de uitwerking van een aangenomen VVD-motie meer te doen aan het bevorderen van sociale acceptatie en gelijke rechten voor LHBTI+.

Woordvoerder Peter van Kessel: "Door de steun van de gemeenteraad voor deze VVD-motie gaat de gemeente Haarlem meer aandacht geven aan de sociale acceptatie van LHBTI+ onder jongeren, in zorg- en welzijnsinstellingen en bij Haarlemmers met een migratieachtergrond. Ook wordt een pilotproject gestart om een veilige route naar passende zorg te realiseren voor kwetsbare jongeren die niet uit de kast durven te komen of door hun seksualiteit niet de juiste hulpverlening kunnen krijgen. Hiermee wordt homo-emancipatie meer dan alleen zwaaien met een regenboogvlag."


Tijdens de commissievergadering pleitte de VVD voor het uitvoeren van een roze loperscan onder de zorg- en welzijnsinstellingen in de gemeente Haarlem. Een soort 0-meting, zodat de aandacht niet alleen naar de goed presterende instellingen gaat, maar ook het beeld duidelijk wordt in de instellingen waar het minder goed gesteld is met de emancipatie en acceptatie van de LHBTI+ gemeenschap. 

Zet cookies aan om de video te tonen.