Scouting Kon-Tiki behoud plek naast 140 nieuwe appartement

Appartementen voor jongeren in Haarlem-Noord

Initiatiefnemer 18-28 V B.V. wil het leegstaande 50KV station aan de Spaarndamseweg 13 slopen en vervangen voor een gebouw met ca 140 kleine appartementen voor jongeren van 18-28 jaar, waarvan ca 85% in de sociale huur, parkeerplaatsen, horeca, een collectieve ruimte met fietsenberging en wasruimte, een lobby met collectieve ruimte voor wonen en werken en een gezamenlijke daktuin.

 

De aanliggende openbare ruimte wordt heringericht, waarbij rekening wordt gehouden met het gebruik door scouting Kon-Tiki. Samen met het bruggenhoofd van de Schoterbrug ontstaat een gedefinieerde openbare plek aan het Spaarne waar voldoende ruimte is om te spelen en te verblijven, ook voor de leden van Kon Tiki.

 

De VVD juicht deze aanvulling in het woningaanbod van Haarlem toe waar zich nu al ruim 6000 jongeren voor hebben ingeschreven. Het is goed om te lezen dat er rekening wordt gehouden met de scouting voorzieningen die daar aanwezig zijn, we houden in de gaten dat die er ook zullen blijven. Vanaf 2022/ 2023 zal de bouw klaar zijn en kunnen de jongeren hun intrek in 1828 nemen.