VVD Haarlem steunt de Horeca

Op vrijdag 14 januari was de VVD Haarlem aanwezig bij een actie van de Haarlemse Horeca die strijdt voor het einde van de Corona sluiting.

Het water staat de Horeca aan de lippen, ook in Haarlem. Daarom werd er op vrijdag 14 januari een ludieke actie georganiseerd op de Grote Markt. Tientallen mensen uit de horeca legden demonstratief een koksbuis neer zodat uiteindelijk een groot kruis ontstond. RIP Horeca stond te lezen op posters die er naast waren neergelegd. Op andere posters stond: “winkelen op bestelling heet bij ons reserveren”. Een verwijzing naar het feit dat het er op lijkt dat winkels wel open mogen op afspraak, maar dat restaurants en café’s nog gesloten moeten blijven.

Om onze steun voor de Horeca ondernemers te tonen was de VVD ook aanwezig. Wouter Rutten, Joris Blokpoel, Nienke Klazinga en Alexander Bruch gaven blijk van waardering voor deze actie en gingen in gesprek met diverse ondernemers.

Burgemeester Jos Wienen ging kort in gesprek met de organisator, Jozua Haring van restaurant Ratatouille, die hem vroeg deze zaterdag eenmalig niet te handhaven om de ondernemers de kans te geven demonstratief een dag open te zijn.

Eerder deze week pleitte de burgemeester er al voor om de hele Horeca vanaf 15 januari weer te openen.

Daarna gingen de VVD fractieleden en kandidaten langs diverse gelegenheden om een lunch af te halen en zo de ondernemers een extra steuntje in de rug te geven.

In december diende de VVD al een motie in om de Horeca ondernemers in Haarlem te steunen door in 2022 geen precariobelasting te heffen voor de terrassen. Het college heeft beloofd hiermee aan de slag te gaan, we wachten nog op de uitkomst.

Foto onder: Joris in gesprek met een Horeca ondernemer.