VVD Haarlem in gesprek met ondernemers

Starten, stoppen doorgaan met Tobias

Wat kan Haarlem in de komende 4 jaar doen voor de bedrijven uit de stad. De VVD vraagt het aan verschillende Haarlemse ondernemers. Vandaag Tobias, samen met Myrthe en Pieter eigenaar van Wijnpand in de Cronjé. Een nieuwe wijnhandel die op 1 februari precies een jaar bestaat!


Waar moet Haarlem mee starten?
“Haarlem is een super mooie stad. Na een periode in Amsterdam ben ik echt heel blij om weer terug te zijn in mijn stad en hier een onderneming te hebben. En juist dat ondernemen wil ik graag doen. Ik ben te veel tijd kwijt met het onderhoud van de openbare ruimte. Dat zou de gemeente moeten doen. Ik vind het niet erg om een keer door te geven dat de lantaarnpaal kapot is of de prullenbak vol, maar dan moet daar wel wat mee gebeuren. Niet dat ik daar dan zelf achteraan moet gaan.”

“Voor de Cronjé zou ik het heel mooi vinden als we samen met de ondernemers en de gemeente een ontwikkelplan op gaan stellen. Er zit zoveel potentie in deze winkelstraat en de buurt eromheen, laten we dat er samen uit gaan halen! In Amsterdam heb je bijvoorbeeld een rode loper naar het Rokin gekregen. Misschien kan dat in Haarlem ook wel, de Cronjé nog toegankelijker maken en nog aantrekkelijker.”

Waar moet Haarlem mee stoppen?
“In één woord: betuttelen. We hebben hier net wat te veel regeltjes. Als er een probleem is, wordt er een nieuwe regel bij verzonnen. Zoals nu zijn volgens sommigen de E-bikes een probleem, dan wordt er gekeken naar een verbod op E-bikes. Terwijl je ook kan kijken hoe je het kan oplossen zonder extra regels of door bestaande regels te handhaven.”
“Verder erger ik mij persoonlijk wel aan de hoeveelheid reclame in de stad. Ik vraag mij af of de inkomsten nog wel opwegen tegen de kosten van onderhoud en het beeld van je stad.”

Waar moet Haarlem mee doorgaan?
“Peilen wat er leeft bij ondernemers en inwoners. Vervolgens uiteraard ook wat doen met die informatie. Kijk bij nieuwe initiatieven ook niet alleen vanuit een commercieel standpunt, maar ook naar wat het nog meer brengt. Een schone stad brengt misschien geen geld in het laatje, maar maakt het wel een prettige plek om te wonen!”
“Om af te sluiten: Wat Haarlem voor mij zo top maakt, is de Haarlemse community. Het cliché is gewoon waar, Haarlem is eigenlijk een groot dorp. Dat gezellige, ons kent ons en de lokale ondernemingen, dat moeten we als Haarlem vast houden!”

Voor meer informatie of een lekker wijntje, kijk op de website: www.wijnpand.nl.