Klimaatadaptatie gaat tot de voordeur en niet verder

In de commissie beheer werd recent het plan klimaatadaptatie besproken. Een plan waar veel goede punten in staan over hoe we onze stad klaar maken voor de toekomst. Een stad waarin we fijn kunnen wonen, werken en leven, en waarin we goed bezig zijn voor het milieu. Om Haarlem klimaat adaptief te maken moeten we keuzes maken waar wij ons als gemeente op focussen, die keuzes maken wij.

VVD Haarlem zet in op het klimaat en zorgt er op de lange termijn voor dat onze stad klaar is voor de komende jaren. Hierin kijken we naar het goed onderhouden van groen op een ecologische verantwoorde wijze waarbij ook de leefbaarheid van de omgeving een grote rol speelt. 

Ook zorgen we samen voor een goede waterhuishouding, waardoor het water wat we als stad opvangen goed weggevoerd kan worden, bijvoorbeeld wanneer er sprake is van hevige regenval. Zo houden we uiteindelijk droge voeten!

Daarnaast werken we samen in nieuwbouwprojecten met ontwikkelaars om veel groen aan te leggen en ervoor te zorgen dat nieuwe wijken klimaat adaptief gebouwd worden zodat we daar niet over een aantal jaren alsnog mee aan de slag moeten. 

Dit al zijn belangrijke taken voor de gemeente en zo stonden er meer zaken in het plan die wij goed vinden. Echter moeten we ook niet te ver gaan. Als gemeente zorgen we ervoor dat hetgeen waar wij voor verantwoordelijk zijn goed geregeld is en zullen we Haarlemmers uitleggen wat zij kunnen doen om hieraan bij te dragen. 

Wij zullen echter nimmer u gaan verplichten wat u met uw tuin moet doen, de gemeente is er voor u tot de voordeur en niet verder. Baas over eigen huis en tuin! Daarom zijn wij tegen de verplichting van een maximum % bestrating in uw tuin, en houd u het als het aan ons ligt voor het zeggen op uw eigen grond. 

Zo blijft Haarlem goed en wordt Haarlem beter!