Veilig naar school moet óók op de fiets een gegeven zijn en geen gok.

Fietsen is gezond, dus goed voor je, en een goede manier om van A naar B te komen op de korte afstand. Voor veel schoolgaande kinderen en scholieren dus dé manier om naar school te gaan. Dat moet veilig kunnen, zonder dat je je als ouder zorgen hoeft te maken over óf je kind wel veilig van huis naar school en terug komt.

In Haarlem hebben we vele punten waar de veiligheid van de fiets onder druk staat. Dat heeft vele redenen, alles van te kleine of slecht aangelegde fietspaden tot té drukke punten of vrachtverkeer wat door de stad moet en er niet of slecht omheen kan. 

VVD Haarlem vindt dat dat moet veranderen en heeft daarom per motie opgeroepen richting het college om met een onderzoek te komen naar de gevaarlijkste fietspunten voor scholieren en schoolgaande kinderen. Dit onderzoek gaan we doen samen met ouders, schoolbesturen, vertegenwoordigers en bovenal met al die fietsers die veilig van A naar B willen komen. 

Zo maken we Haarlem telkens een beetje beter. De resultaten van het onderzoek wat we gevraagd hebben komt nog voor de zomer naar de raad toe zodat we snel aan de slag kunnen om deze gevaarlijke punten aan te gaan pakken en daarmee meer veiligheid voor fietsers genereren.