Werkbezoek Waarderpolder

Het werkbezoek begon met een introductie op het kantoor van Parkmanagement Waarderpolder. Meteen ook met gebak want men had net een PlaBeKa bokaal gewonnen. PlaBeKa staat voor Platform Bedrijven en Kantoren MRA. De Waarderpolder werd door de jury uitverkoren voor de categorie Organisatiegraad op bedrijventerreinen. De jury oordeelde: “BIZ Waarderpolder speelt in de Champions League van de bedrijventerreinenorganisatie. Schoon, heel en veilig zijn hier op orde maar de pijlen zijn nu heel duidelijk op circulariteit gericht. Het is een landelijk voorbeeld dat haar kennis deelt en daarmee ook de terechte winnaar van de PlaBeKa Bokaal.”

Mooie woorden en dus terecht gebak. Daarna trokken we op de fiets langs diverse bedrijven. 
Leuk was het bezoek aan “Lekker Zootje” waar men oesterzwammen kweekt op koffiedrab. Zo geven ze koffiedrab, dat anders in de verbrandingsoven was geëindigd een tweede leven en besparen veel CO2. Wat overblijft is compost en zo is het proces mooi circulair.

Het was niet alles goed nieuws natuurlijk, want bij het kruispunt van de Oudeweg en de Fustweg vertelden daar gevestigde ondernemers over de tientallen gevaarlijke situaties die zich dagelijks op dit kruispunt voordoen. Conclusie is dan ook dat het goed gaat in de Waarderpolder maar er is ook nog genoeg te doen.