Fietsen of terrassen? VVD Haarlem houdt vinger aan de pols

De afgelopen jaren heeft de Haarlemse horeca het zwaar gehad door de beperkingen die van overheidswege zijn ingesteld in verband met Corona. De uitbreiding van de terrassen was voor de Haarlemse horeca een zeer welkome steun in de rug.De terrasuitbreiding droeg bij aan de aantrekkingskracht, leefbaarheid en economie van Haarlem. Een mooi succes.

Op 1 oktober 2022 moesten alle terrassen weer voldoen aan de vergunning van voor 2020. Horeca-ondernemers hebben de mogelijkheid een (uitbreiding van hun) terrasvergunning aan te vragen. In communicatie naar de ondernemers heeft de gemeente echter - initieel- aangegeven niet mee te werken aan uitbreiding van terrasvergunningen. In de vergadering van de gemeenteraard van 22 september 2022 is de motie vreemd ‘laat Haarlemse terrassen’ passen besproken. Hierbij heeft de burgemeester toegezegd met horeca-ondernemers in gesprek te gaan om te bezien of uitbreiding van de terrassen mogelijk is. 

Het is belangrijk dat ondernemers ruim voor het begin van het zomerseizoen weten waar ze aan toe zijn. Robert-Jan Baars van de VVD Haarlem is benieuwd naar de voortgang van de gesprekken en heeft om die reden bijgevoegde vragen gesteld.