Trailerhelling: de aanhouder wint!

Al medio 2017 is via HaarlemLink het initiatief gestart om in Haarlem een trailerhelling aan te leggen. Nu gaat het echt gebeuren!

Met een dergelijke voorziening wordt het voor watersporters mogelijk om hun bootje te water te laten, een dagje te genieten van de Haarlemse wateren en aan het eind van de dag hun bootje weer op de trailer mee naar huis te nemen.

Velen vonden dit een prima plan en het initiatief werd al snel door bezoekers van HaarlemLink omarmd. Ook de gemeente was enthousiast en ging aan de slag. En toen werd het stil. En het bleef stil.
Voorjaar 2022 werd de VVD Haarlem benaderd met de vraag of wij iets konden doen om het proces weer op gang te brengen. Genoeg reden om aan de bel te trekken, Alexander Bruch stelde een aantal vragen in het vragenuur. De burgemeester gaf aan dat de ontwikkeling stil lag omdat er geen reactie kwam van andere betrokken partijen als Recreatieschap Spaarnwoude en de provincie Noord-Holland. Op aandringen van Alexander zegde hij toe opnieuw een poging te wagen het plan te realiseren.

In de Bestuursrapportage 2022 stond dat er een doorstart was gemaakt met de realisatie van de trailerhelling maar er werden geen details vermeld.
Reden om opnieuw vragen te stellen.

Net nu we opnieuw vragen aan het voorbereiden waren kwam het bericht dat met de aanleg is begonnen!
De trailerhelling komt op de hoek van de Mooie Nelweg bij het uitkijkpunt aan het Spaarne. De trailerhelling is geschikt voor auto's met trailer met een gezamenlijk gewicht tot 3500 kg. Bij de helling komen 10 parkeerplaatsen.
Dit vaarseizoen kunnen watersporters met een bootje op een trailer dus genieten van een tochtje door onze mooie stad!

Het heeft lang geduurd, maar ook hier geldt: de aanhouder wint!