Bezoek aan de Haarlemse Reddingsbrigade

Afgelopen weekend hebben Kandidaat VVD Statenlid Jeroen Boer en Haarlems VVD raadslid  Joris Blokpoel  een bezoek gebracht aan de Reddingsbrigade Haarlem. We kregen een enthousiast welkom van bestuurslid Ab Merrouni op hun in aanbouw zijnde locatie aan de Mooie Nel in Haarlem.

 

Veelzijdige Vereniging

Hij vertelde ons meer over de vereniging van circa 220 leden en de activiteiten die zij verzorgen zoals het aanbieden van opleidingen op het gebied van zwemmen, zwemmend en varend redden, EHBO en reanimatie. Ook beveiligen ze tal van evenementen zoals de varende intocht van Sinterklaas in Haarlem. Bijzonder was ook om te horen dat de brigade ook zwemles geeft aan Oekraïense vluchtelingen. Ab gaf een kijkje in het onderkomen dat ze aan het realiseren zijn en de plannen die daarbij gevormd worden. Het moet de basis van Haarlemse brigade verder versterken zodat ze nog beter hun belangrijke vrijwilligerswerk kunnen uitvoeren.

 

De Nationale Reddingsvloot

De Haarlemse Reddingsbrigade onderdeel van de Nationale Reddingsvloot, waarbij ze in geval van overstromingen hulp verlenen aan mens en dier. Verder assisteren ze bij logistieke taken als het verplaatsen van materiaal en mensen. Belangrijk werk, zoals we hebben kunnen zien in Limburg.