Nog meer woningen voor jongeren!

In de vorige nieuwsbrief berichtten we over 150 woningen voor jongeren aan de Spaarndamseweg. Deze keer hebben we nog beter nieuws: 823 woningen erbij!

Het gaat om gebouw Schonenvaert op de hoek Europaweg, Schipholweg naast het Hotel van Van der Valk. In de nieuwbouw worden 280 huurwoningen in de sociale sector, 374 huurwoningen in de middeldure sector en 169 huurwoningen in de vrije sector gebouwd. De parkeerplekken worden in een parkeergarage gerealiseerd. Bij het bouwplan met de naam Schonenvaert is sprake van een “community concept”. Dit is een concept dat in Nederland vaker wordt toegepast, maar nog niet eerder in deze vorm in Haarlem is gerealiseerd.
De woningen zijn compact en richten zich met name op 1- en 2-persoonshuishoudens in de leeftijdscategorie tot circa 35 jaar. Er komen gemeenschappelijke voorzieningen voor de bewoners zoals een lounge, werkruimte, fitness en een wasserette. Daarnaast komen er gedeelde buitenruimtes in de vorm van een groot dakterras en een omvangrijke binnentuin.
We hadden wel enige bedenkingen bij het aantal van 238 parkeerplaatsen. Dat voldoet aan de huidige parkeernormen, maar die zijn erg laag. En hoewel het vlakbij het toekomstige OV knooppunt Nieuw Zuid komt kan het toch problemen opleveren voor Van der Valk als mensen daar gaan parkeren. Dat betekent dus dat de parkeerplaats van het hotel van slagbomen moet worden voorzien. Op onze vraag hoe de gesprekken met Van der Valk verliepen gaf de wethouder aan dat dat goed ging en hij een positief resultaat verwachtte.

En dus konden ook wij akkoord gaan met dit bouwplan dat hopelijk zal helpen de druk op de woningmarkt te verlichten. Wat ons betreft: aan de slag!