OV verbinding in Haarlem onder druk

Haarlem is een belangrijk regionaal knooppunt, en ook zijn verbindingen met andere steden en kernen in onze regio enorm belangrijk voor Haarlemmers die naar familie, vrienden of werk in de regio willen.

Vanuit de vervoersregio kwamen signalen dat de regionethalte voor de R-Net lijn 300 mogelijk zou komen te vervallen na de realisatie van knooppunt Haarlem Nieuw Zuid, de nieuwe OV hub waarbij vele busroutes een aanvullende stop krijgen. Echter zou daarmee de halte van buslijn 300 bij het Spaarne Gasthuis locatie Zuid komen te vervallen. Het argument hierbij was dat de halte té dichtbij zou komen bij het nieuwe knooppunt en dat inwoners en bezoekers van het ziekenhuis zouden kunnen lopen. Voor mensen die slecht te been zijn, die het ziekenhuis uit noodzaak moeten bezoeken, is de afstand tussen Haarlem Nieuw Zuid en de entree van het ziekenhuis véél te ver.

De VVD heeft daarom een motie geschreven, samen met de collega's van de Partij van de Arbeid om de bushalte te behouden en daarbij ook het college de opdracht mee gegeven om in de regio te pleiten voor het behoud van de stop bij het Spaarne Gasthuis. Het kan voor de VVD niet zo zijn dat zo een belangrijke locatie binnen onze regio niet meer bereikbaar is met deze regionale buslijn.

De motie werd door de raad omarmt en met dit stevige signaal, van de Haarlemse raad heeft het college een duidelijke taak gekregen. Focus op de OV verbindingen en zorg ervoor dat belangrijke busroutes en bushaltes in Haarlem.

De VVD, als partij die staat voor verbindingen en snel vervoer van A naar B verzorgt met het behoud van de bushalte van lijn 300 een duidelijke lijn voor het college, wij willen geen beperking in de verbinding of een verslechtering van het OV in onze regio.