Winkeluitstalling? Gezellig maar verantwoord!

Recent ontstond er ophef over de handhaving van het uitstallingsverbod, met name in de Gierstraat.

Waar het wel is toegestaan een bank of enkele bloempotten voor de gevel te zetten, mogen winkeliers geen handelswaar uitstallen, ook niet als dat dezelfde of minder ruimte in beslag neemt. Je mag dus wel een bank van 50cm diep neerzetten, maar geen krat met boeken.
En wel weer bloemen en planten en dagbladen. Daarbij komt ook nog dat de regels per straat verschillen. De regels dateren al uit 2013, maar pas recent werd er streng opgetreden.
Al die tijd werd uitstalling gedoogd zolang voorbijgangers geen hinder ondervonden.
Wij vinden dat hier best eens opnieuw naar kan worden gekeken, het kan eenvoudiger en duidelijker lijkt het. Iets dus voor de gemeenteraad om over te praten.

Om het onderwerp op de agenda te zetten diende Alexander Bruch namens de VVD daarom samen met de Actiepartij en later gesteund door diverse andere fracties de motie “Winkeluitstalling? Gezellig maar verantwoord” in.
In de raadsvergadering van 29 februari bleek er brede steun te zijn, dus later dit jaar kan de discussie over mogelijke verruiming -en vooral versimpeling- van de regels daadwerkelijk plaatsvinden. Een mooi resultaat.