Nota parkeerregulering ingetrokken!

Tijdens de raadsvergadering van 28 maart is de nota om betaald parkeren in Haarlem uit te breiden ingetrokken. De gemeenteraad kon ook niet anders na de uitslag van het referendum. 37,7% opkomst, waarvan ruim 81% van de Haarlemmers tegen de nota was. Joris benoemde in de commissievergadering van 21 maart al dat de enige weg voor de nota, de weg naar de prullenbak was ‘Niet alleen intrekken en bijschaven zoals de brief van de coalitie insinueert, maar een nieuwe nota die samen met de Haarlemmers wordt opgesteld’.

De inwoners van Haarlem hebben het proces rond het betaald parkeren gadegeslagen, werden soms overvallen door de besluiten, tuigden zelfs een referendumverzoek op omdat ze geen voet aan de grond kregen in het stadhuis. Want één ding stond vast voor de coalitiepartijen; deze maatregelen gaan we doorvoeren - hoe dan ook. Die instelling naar de inwoners van de stad stuitte de VVD tegen de borst en bewoners ook, daarom hebben zij de mogelijkheid aangegrepen om een referendum aan te vragen.

Dit zorgde er binnen de kortste keren voor dat een breed gedragen verzoek werd ingediend. Zelfs dat werd nog geprobeerd tegen te houden, maar een rechtsgang zorgde voor doorgang. Althans, de datum werd ook nog een ding wat de stad uiteindelijk 5 ton extra heeft gekost - want waarom zou je het referendum niet combineren met de verkiezingen in juni die toch al worden georganiseerd? Maar ook dat obstakel bleek te overwinnen. De opkomstdrempel is gehaald en de stem was overweldigend tegen.

De enige weg voor de nota is dan ook de weg naar de prullenbak. Opnieuw beginnen, luisteren naar de inwoners en dan bepalen of er überhaupt een nieuw stuk rondom parkeerregulering moet komen. Wij blijven als VVD strijden voor de wens van de Haarlemmers in dit dossier en houden u van de verdere ontwikkelingen op de hoogte.