VVD Haarlem in actie voor minder kinderarmoede en betere jeugdzorg

VVD-raadslid Robert-Jan Baars en VVD-commissielid Jesse van der Vliet zetten zich in voor betere jeugdzorg en de bestrijding van kinderarmoede. Beide dossiers hebben niet stilgestaan. 

 

Kinderarmoede is momenteel het A-dossier van de gemeente. Een A-dossier is een dossier waarin een breed maatschappelijk probleem wordt aangepakt en waarin de raad een betekenisvolle en meesturende rol kan vervullen. De afgelopen periode zijn er diverse sessies georganiseerd om dit probleem aan te pakken. Er wordt nieuw beleid opgesteld waarbij alle politieke partijen worden betrokken. 

 

Kinderarmoede is een complex en breed probleem waarvoor het vinden van oplossingen uitdagend is. Het verminderen van kinderarmoede draagt bij aan gelijke kansen en kansgelijkheid, door ervoor te zorgen dat alle kinderen een gelijke start krijgen en toegang hebben tot het aanleren van basisvaardigheden die nodig zijn voor hun ontwikkeling. 

 

Op woensdag 22 mei en 29 mei 2024 konden kinderen, ouders en zorgverleners hun verhaal doen over de problematiek in de jeugdzorg. Uit deze twee sessies blijkt dat de problematiek zeer complex is. Het vinden van oplossingen is daarmee uitdagend. De VVD blijft de problematiek rondom jeugdzorg nauwlettend volgen en gaat verder met de commissie en de wethouder in gesprek om tot een oplossing komen.