Sportfaciliteiten blijven in Spaarnepark

In de raadsvergadering van eind juni kwam het Spaarnepark aan de orde. Het gaat dan om het Nol Houtkamp sportpark aan de Noord-Schalkwijkerweg, waar de coalitie meer openbaar groen wil hebben en ruimte voor openbaar sporten.

De insteek van de VVD was dat daarbij zo min mogelijk moet worden getornd aan de bestaande sportfaciliteiten, temeer daar er in dit gebied minstens 1700 woningen bij gaan komen. Een aantal van de toekomstige bewoners wil vast ook wel lid worden van een sportclub.
Nadat diverse varianten het afgelopen jaar in de Commissie Ontwikkeling zijn besproken lag nu de zogenoemde voorkeursvariant A voor.

Dit lijkt het best haalbare plan en ook de diverse sportclubs kunnen zich hier in vinden.

Er werd door enkele linkse partijen op het laatste moment een amendement ingediend om de Beachvolleybalvelden te vervangen door groen maar dat haalde het na een lang debat gelukkig niet, ook wij stemden tegen, als het eenmaal groen is wordt het nooit meer een sport locatie.

Nu wordt de mogelijkheid opengehouden om enkele volleybalvelden bij gebleken behoefte te wijzigen in bijvoorbeeld een extra voetbalveld.

Als gevolg van de nieuwe invulling moet de Stichting Ecoring verhuizen naar de Poelpolder. De toegewezen plek is echter te klein voor hun activiteiten. Daarom hebben we samen met o.a. D66 een motie ingediend om het volledig beschikbare gebied in de Poelpolder aan Ecoring toe te wijzen. Het gaat dan om 4400 m2.
De motie werd aangenomen, waardoor een gebiedsvisie is vastgesteld die zo goed mogelijk aan onze wensen voldoet.