Werkbezoek Danish Crown

Werkbezoek Danish Crown

 

Nienke, Alexander en Joris brachten laatst met Lennart Salemink een werkbezoek aan Danish Crown, ook wel bekend als ‘de spekfabriek’ aan de Oudeweg in Haarlem. Een internationale vleesverwerker die kwaliteitsproducten maakt en levert aan supermarkten en andere verkopers in binnen- en buitenland.

 

Directieleden Frank Klein en Jack van Lohuizen ontvingen het gezelschap samen met voorzitter van de Industriekring Haarlem Bruno Giebels. Het gesprek volgde over nationale regelgeving, Europese regelgeving, arbeidsmigranten en huisvesting om werknemers ook in Haarlem te kunnen laten wonen.

 

Het ging ook over de bereikbaarheid van Haarlem, de directie van de productielocatie kent als geen ander de situatie rondom de fabriek en de vele vrachtwagens die af- en aanrijden. Bruno Giebels gaf aan dat de Oudeweg met het weghalen van de rijbanen bij de Gedempte Oostersingelgracht nog drukker zal worden. Dit vraagt om een oplossing wat de VVD betreft die we al vaker hebben aangedragen, zorg dat de Oudeweg wordt verbreed!

 

Het was mooi om inzicht te krijgen in de processen die bij de bekende fabriek in de stad lopen en waar we vanuit de gemeenteraad bij kunnen dragen aan de aantrekkelijkheid om in Haarlem te produceren en te ondernemen.

 

De werkbezoeken geven ons goede inzichten en informatie die we meenemen in de dossiers die we behandelen in de gemeenteraad. Wilt u ook de fractie(leden) eens op bezoek bij het bedrijf, de instelling, de stichting of vereniging waar u actief bent? Neem contact op met de fractie via info@vvdhaarlem.nl of via een van de fractieleden.