Gaan we er eindelijk onderdoor?

Een dergelijke onderdoorgang maakt een ononderbroken wandeling langs de Oostkant van het Spaarne van de Kelderwindkade via de Drosteboulevard tot het Max Euweplein en de Oerkapkade mogelijk.

Aanvankelijk ging het om een onderdoorgang voor fietsen en voetgangers. Nadat de Harmenjansweg was ingericht als fietsstraat besloot het college dat de onderdoorgang minder urgent was en werd hij geschrapt uit het investeringsplan.

Daar legden we ons niet bij neer en we dienden vorig jaar een motie in om de onderdoorgang toch uit te voeren. Die werd aangenomen maar niet uitgevoerd.

In de afdoening werd gezegd: “als de raad dit project wenst toe te voegen aan het IP, dient de raad dit bij de kadernota 2025 aan te geven. Dit is dan tevens het moment dat de raad eventueel nieuwe kaders voor dit project mee kan geven, bijvoorbeeld een vereenvoudiging van het project, waardoor het makkelijker realiseerbaar is.”

Nu is een onderdoorgang voor alleen voetgangers veel simpeler, onder meer doordat die wettelijk gezien minder hoog hoeft te zijn.
Dus dienden we een motie in om alsnog een onderdoorgang voor alleen voetgangers te onderzoeken. 
Die motie werd positief beoordeeld door het college, en met 26 tegen 11 stemmen werd hij aangenomen.

We wachten nu het onderzoek af en afhankelijk van de uitkomst proberen we het plan weer in het Investeringsplan op te nemen.