Honderden boze reacties op plan om Fiscaal Parkeren in te voeren

Inmiddels hebben honderden boze Haarlemmers de petitie ondertekent tegen de desastreuze parkeerplannen om Fiscaal Parkeren in te voeren en de papieren bezoekersschijf af te schaffen. Bewoners noemen de plannen o.a. “idioot” “een bezopen plan” “een schandalig voornemen” en “een volslagen onzinnige actie van de gemeente”. VVD Haarlem begrijpt de boze reacties van de bewoners maar al te goed.

Bewoners geven aan, geen verandering willen van het parkeerregime, dat nu in de omliggende wijken rondom het centrum geldt, Ze willen hun huidige regime behouden, waar alleen bewoners met een vergunning of bezoekers met een bezoekersschijf in hun wijk kunnen parkeren. Bewoners  vrezen dat het invoeren van Fiscaal Parkeren tot een nog hogere parkeerdruk gaat leiden in hun straten. Fiscaal parkeren betekent namelijk gewoon, dat iedereen straks een parkeerkaartje bij een automaat mag kopen en dan daar in die wijk mag parkeren.

Ook het plan om de papieren bezoekersschijf af te schaffen stuit op veel weerstand. Veel bewoners vinden de papieren bezoekersschijven erg handig en willen o.a. niet vanwege hun privacy verplicht worden om een digitale bezoekersschijf aan te schaffen.

In een eerste reactie op door de VVD verspreide flyer geeft de gemeente als argument aan, dat “Sinds 1 januari 2015 de gemeente per jaar een rijksvergoeding van € 250.000 misloopt en dat daarom het college van plan om per 1 september een nieuw parkeersysteem in te voeren.” Een vreemde redenering, zeker als je weet dat de gemeente vorig jaar 6 miljoen EURO netto heeft overgehouden aan de parkeeropbrengsten in deze stad. Ook vergeet ze te melden, dat het plaatsen van nieuwe parkeerautomaten in die wijken, die noodzakelijk zijn om betaald parkeren mogelijk te maken, een flinke investering vergt. De argumentatie van de gemeente slaat dus de plank volledig mis.

Tenslotte geeft de gemeente in hetzelfde bericht toe, dat “Het kan zijn dat het iets drukker wordt op het moment dat anderen dan bewoners en hun privébezoek kunnen parkeren” als Fiscaal Parkeren wordt ingevoerd. Precies één van de hoofdredenen waarom bewoners tegen de plannen zijn. Nog al logisch dat ook diverse wijkraden al hebben laten weten tegen de invoering te zijn van het Fiscaal Parkeren.

De VVD zal zich samen met bewoners en wijkraden verzetten tegen deze plannen. Ze moeten van tafel en snel ook.

U kunt de petitie hier tekenen