26 JANUARI VVD-KAMERLID TON ELIAS TE GAST IN DEBATCAFÉ THORBECKE

Op 26 januari 2015 zal een van de meest herkenbare VVD-Kamerleden van dit moment Ton Elias, in debat gaan met Haarlem. Iedereen is welkom om vanaf 20.00 uur, in café ‘In den Uiver’. In aanloop naar de reactie van het kabinet, begin februari, hamert hij op serieuze maatregelen tegen de forse verspilling van belastinggeld door falende ICT-projecten van overheden. Maar ook is er aandacht voor de groei van Schiphol en de hervorming van ons media landschap. De avond wordt gepresenteerd door communicatiestrateeg Alex de Vries.

‘IT-debacle overheid aanpakken, groei Schiphol cruciaal, hervorming omroepen halverwege’

ICT fiasco’s
De parlementaire ICT-onderzoekscommissie onder voorzitterschap van Elias presenteerde recent 10 vernietigende en schokkende eindconclusies. “Niemand weet hoeveel de Nederlandse overheden aan ICT uitgeven. Daarom ook weet niemand hoeveel geld gemoeid is met mislukkingen. Een veilige schatting op grond van informatie van diverse deskundigen komt neer op 1 à 5 miljard euro verspilling per jaar. Het valt zeer te betreuren dat er bij de rijksoverheid geen totaaloverzicht bestaat van de kosten van ICT-projecten, laat staan van het beheer en onderhoud van ICT-systemen”, aldus Elias.

Schiphol
Daarnaast houdt Elias aan de vooravond van de provinciale staten-verkiezingen een warm pleidooi voor versterking van de luchthaven Schiphol, vanwege onder meer zijn cruciale economische betekenis voor de provincie Noord-Holland.Ook komt de hervorming van het omroepbestel aan bod, die volgens Elias ‘pas halverwege is’.

Ton Elias
Ton Elias is na Loek Hermans en Barbara Visser de derde gast van de organisatie van het debatcafé Thorbecke. Ton Elias is politicus en een voormalig Nederlands journalist. Namens de VVD is hij sinds 18 december 2008 lid van de Tweede Kamer. Na woordvoerderschappen op de dossier economische zaken, verkeer en vervoer is de heer Elias nu verantwoordelijk voor de woordvoering over mediabeleid en luchtvaartbeleid.

Organisatie
De organisatie van het debatcafé Thorbecke beoogt minimaal één maandag per maand Haarlemmers de kans te bieden van gedachten te wisselen met een aansprekende maatschappelijke persoonlijkheid of belangrijke opiniemaker.

Medio februari 2015 zal de VVD-fractievoorzitter in de Tweede Kamer Halbe Zijlstra het podium kiezen in debatcafé Thorbecke en 2 maart is staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes te gast.