VVD visie op de Programmabegroting 2015-2019

Op 3 november vond de behandeling van de eerste termijn van de Programmabegroting 2015-2019 plaats. De VVD presenteerde hier haar visie op de programmabegroting. Op donderdag 6 november wordt er gestemd over de begroting.

De VVD is als oppositiepartij niet betrokken geweest bij de afspraken in deze begroting. Dit geeft ons de vrijheid om onze liberale mening te ventileren over deze begroting. U leest in onze visie welke keuzes de VVD maakt voor Haarlem. Want Haarlem staat voor ons op nr.1 ! 

‘Wij zijn er voor Haarlem’ was niet voor niets onze verkiezingsslogan.

De VVD ziet goede dingen en slechte keuzes in deze begroting. Zo zijn wij tevreden over de invulling van de transities. Als een van de weinige partijen zijn wij altijd voorstander geweest van het overhevelen van taken van Rijk en Provincie naar Gemeenten. Ook als dat gepaard gaat met kortingen. Zorg dicht bij de burger. Loslaten betekent namelijk niet dat je mensen laat vallen.

Maar er zijn ook zorgen. Zo houden wij ons hart vast voor de aanhoudend slechte financiële positie van de stad. De stad staat er beter voor dan vier jaar geleden, maar de hallelujastemming die de begroting her en der ademt is ongepast. 
De meerjarenbegroting staat vol met al dan niet ingevulde taakstellingen die moeten gaan leveren en veel van de bezuinigingsmaatregelen zijn boterzacht. Risico’s liggen op de loer. De aandacht voor de financiële positie en het maken van moeilijke keuzes mag dan ook niet verslappen.

De VVD heeft er bij het lezen van de begroting op gelet of de coalitie ook daadwerkelijk gaat doen wat ze zegt te willen. Wat zegt u dat u gaat doen? En doet u wel wat u zegt? En wat blijkt, de coalitie doet heel vaak wat anders dan ze zegt.

Lees hier de visie van de VVD op de Programmabegroting 2015-2019