VVD trekt samen met Rover op voor behoud intercity tussen Alkmaar en Haarlem.

Zoals u wellicht al eerder op de VVD website en ander media heeft gelezen heeft NS aangekondigd om juist op de volle treindiensten tussen Alkmaar, Haarlem en Amsterdam ingaande 2015 te gaan snijden. 

Als bezuinigingsmaatregel wil de NS de intercity tussen Alkmaar en Haarlem degraderen tot stoptrein en de stoptrein Uitgeest-Haarlem-Amsterdam alleen nog in de spits laten rijden.

Voor de VVD geldt: bereikbaarheid is economie en economie is werk. De steden in de Noordelijke Randstad moeten onderling uitstekend en snel verbonden zijn door middel van intercitytreinen en wij hebben dan ook als VVD Haarlem vorige week al schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W Haarlem.

Wij willen niet, dat de spitsreizigers hun reis 50% langer zien duren. Dit lijkt des te langer voor mensen die de hele reis moeten blijven staan in een te drukke trein. Een beperkt aantal reizigers kunnen vaker een stoptrein nemen, maar deze maatregel dupeert heel veel IC-passagiers.
Na 44 jaar zou een snelle verbinding tussen de drie grote Noord-Hollandse steden worden opgeheven. Dat is slecht voor de economie en de bereikbaarheid van deze drie kernsteden. Rover vreest de gevolgen van de versobering op dit reeds zeer drukke traject, waarop het aantal reizigers jaarlijks groeit. Zij willen juist meer en langere doorgaande treinen. Daarom trekt de VVD samen met Rover op en roepen wij iedereen op om de petitie te tekenen op http://www.rover.nl/petitie.

VVD Haarlem staat juist voor Gastvrij en Bereikbaar en dat geldt ook voor de treinen van en naar Haarlem.