De kwestie OV Taxi

Haarlem zorgt goed voor haar inwoners. Zo goed dat er mensen zijn die meer dan 800 keer per jaar een OV Taxi bestellen. Gesubsidieerd uiteraard. Er zijn Haarlemmers die voor meer dan € 20.000 per jaar aan kosten in rekening brengen: de gemeente betaalt!

De VVD wil paal en perk stellen aan dit excessief gebruik. Dat moet ook want de voorziening moet wel betaalbaar blijven en breed toegankelijk zijn voor Haarlemmers die het nodig hebben.

Het college heeft voorgesteld de regels aan te scherpen: het aantal kilometers per jaar wordt aan een maximum gebonden en de eerste zone is prima geschikt om met de scootmobiel af te leggen. Natuurlijk kan iemand die daar geen zin in heeft dan alsnog een taxi bestellen: maar dan betaal je wel het normale tarief. Dat moet namelijk ieder ander die een taxi bestelt ook! Deze kleine ingreep bespaart de gemeente € 500.000 per jaar en de OV Taxi kan blijven bestaan!

Opvallend is dat linkse partijen het prima vinden dat voor elk wissewasje een gesubsidieerde taxi besteld kan worden. Zij stellen voor ‘gewoon’ de OZB of de parkeertarieven te verhogen. De VVD is daar fel op tegen. Want wanneer je nu niet ingrijp in dit soort riante regelingen komen alle bezuinigingen ten kosten van cultuur, sport, veiligheid en werk. Dat is voor de VVD onverteerbaar!

Er is dus wat te kiezen op 19 maart: stem VVD of stem Links. Bij links kun je kiezen uit 13 partijen!

Tekst zoals deze door Lijsttrekker Rob de Jong is uitgesproken tijdens de elevator pitches op 18 februari bij Studio Smout.