0900 nummer van Spaarnelanden kan bij oud vuil

Ondergrondse afvalcontainers vol of in storing? Toch vuilnis naast de containers geplaatst? Tot nu toe moesten bewoners dan een 0900 nummer bellen van Spaarnelanden met de daarbij bijkomende kosten. De melder, die verantwoordelijkheid nam om dit te melden werd “gestraft” met extra belkosten. Naar aanleiding van vragen van de VVD is duidelijk geworden dat Spaarnelanden vanaf nu gebruik gaat maken van het lokale nummer 023 751 7200.

Spaarnelanden geeft aan, dat dit nieuwe nummer al is ingevoerd. Er kan nu via dit nieuwe lokale nummer gebeld worden. In de communicatie maakt Spaarnelanden ook geen gebruik meer van het 0900 nummer. Toch staat nog op een groot aantal objecten (containers, rolcontainers van bedrijfsafval en voertuigen) van Spaarnelanden het 0900 nummer vermeld. Het 0900 nummer is nog wel in de lucht. Spaarnelanden gaat nu aan de gang met het omstickeren. Zodra alle 0900 nummers zijn omgestickerd naar het nieuwe nummer, wordt het 0900 nummer afgesloten. Dat zal naar verwachting medio 2014 zijn afgerond. Om de Haarlemse burger niet voor de meerkosten van het gebruik van het 0900 op te laten draaien wordt aan de burger een bedrag van 4 ct per minuut in rekening gebracht, hetgeen redelijk overeen komt met het lokale tarief

De VVD is hier zeer tevreden over. Het is al vervelend en ongewenst als een bewoner geconfronteerd wordt met een volle container en dus zijn afval niet kwijt kan of met een niet-werkende afvalcontainer, maar dat de bewoner, daarna nog eens geconfronteerd wordt met extra belkosten is echt onacceptabel. Dit wordt nu aangepast. Zo verbeteren we de service aan onze inwoners en worden hopelijk situaties van volle containers en vuil op straat sneller gemeld en aangepakt. Zo worden de straten van Haarlem schoner. Ook dat is belangrijk.