Aan nieuw milieuplein zit vies luchtje

Naar nu blijkt loopt de realisatie van het nieuwe milieuplein vertraging op. Spaarnelanden heeft een brief gestuurd waarin het laat weten dat bouwtechnische gebreken de belangrijkste oorzaak zijn. Ook is er een bouwtechnisch onderzoek gestart.

Al in april 2013 heeft de VVD zijn zorgen geuit over de bouw van het nieuwe milieuplein. De VVD heeft toen gevraagd naar o.a. het plan van eisen voor het nieuwe milieuplein. In de krant meldde de inmiddels opgestapte directeur Rinus Haas van Spaarnelanden dat” er volgens een plan van eisen is gewerkt dat volstrekt modern en eigentijds is.” Nog steeds heeft de VVD dit plan van eisen niet ontvangen. Wel ontving de VVD in mei 2013 schriftelijke antwoorden via Spaarnelanden dat een fysiek programma van eisen inderdaad niet bestond.

Dat er nu bouwtechnische problemen zijn ontstaan is natuurlijk niet raar als er geen fatsoenlijk plan van eisen ligt. Er zijn diverse functionele problemen met dit nieuwe plein. De VVD wees ook al eerder op de mogelijke problemen met de doorstroming op het nieuwe Milieuplein en heeft ook daar vragen over gesteld. Maar blijkbaar zijn dat niet de enige problemen. In de wandelgangen wordt gesproken over o.a. funderingsproblemen en het totaal verwijderen van de huidige betonconstructie. Dat zou zo rond de E 400.000,- a E 450.000,- gaan kosten. Dat kost iedere inwoner van Haarlem gewoon 3 euro en dat in deze tijd van bezuinigingen.

Het is het zoveelste probleem bij Spaarnelanden en wat ons betreft is de maat vol. Verantwoordelijke directeuren bij Spaarnelanden en een Raad van Commissarissen hebben blijkbaar de zaak niet of slecht in de hand.

VVD Haarlem wil nu zo snel mogelijk alle beschikbare rapporten zien, die met de bouw van dit nieuwe milieuplein te maken hebben. Mocht zwart op wit blijken dat inderdaad gewerkt is met een niet aanwezig of een zeer onvolledig Plan van Eisen, dan kan wat ons betreft een schoonmaak beginnen in de top van dit bedrijf.